July 24, 2010

favor wrappinG

i grabbed from martha stewart website.cute kan?

uols layan picca so leh tau step by step ye x?ngeee mls nk explain..


step 1


step 2


last stepItalic
i did try for my jam doorgift
with crepe paper



with flower wrap paper..of course lebih kemas..tp mhal la..RM1.80 sekeping leh dpat utk 4 botol jam..mean 1 bekas jam da RM0.45 uihhh belum masuk TQ tag lagi, riben bagai...


dlm web tuh dia suh pakai tissue paper utk craft...jenuh google cane nk bezakan tissue paper..anyone? mana nk cari? price?

cane..crepe paper way cheaper..tp xkemas..renyuk...simpan dlm kotak, anak buah main2 hancus plak...please help...

8 comments:

Anonymous said...

tissue paper tu u blh beli kat kedai mcm kk home deco tu..ada jual..yg utk decoupage craft tu...

journey of a lady said...

xde..da tny home deco ipoh...
i de beli tissue paper pas tny kedai, dia adalah paper yg biasa gune bouquet fresh flower tu..betul ke?ke i kena tipu...hahah

Sya Sakura said...

i love this one!! super cantik and sweet je.. as for the tissue paper, i think kedai deco ade byk jual kot.. but must get one yg x senang koyak la kot, or maybe can use wrapping paper yg cm tissue-like material tu ke.. hehe..

Anonymous said...

tissue paper bleh bli kt mydin.. murah jer. 99 sen for 100 pcs.

journey of a lady said...

yeke?masalahnye xkenal tissue paper tu cane so xtau nk cari huhu
end up saya beli kat kedai pngantin flower wrapping paper tuh 60sen satu...nk g cari kt mydin, perak ni xde mydin yang oii

nida-razak said...

dear..tq tag tu buat kat mna ek?

Anonymous said...

awak...nak tanye beli jam kat syarikat mana ya? boleh share tak? tqtq -ita

journey of a lady said...

awak..kite beli kat sini

http://www.gourmandines.com/