June 27, 2010

quality time

weekend quality time kali ni bukan ler kuar dating..
but we spent time painting bilik pengantin kt umah aku...
we only did for feature wall..sejam je siap warne plum grey tuh..patut la deco bsama eric leh cepat siap..

tp part wat stencil (which i did it alone sbb tunang saya da balik-kena tunggu 2 jam kering br leh wat stencil)

this stencil i prepared earlier using manila card sbb xtau nk pakai ape kn..

tp silap saya..patut batang pokok itu kena gune masking tape je..tp saya xberani nk masking tape-means kena lakar kt dinding..thats y prep awal2...so ape yg jadi?border manila card tu cat da sip so manila card terlekat kt dinding!! and i kena repair which took longer time compare cat background oke :(

so klu anda sume nk pakai manila card as stencil, make sure belakang manila card at border tuh tampal masking tape dlu

total damage roughly RM70 termasuk tools (brush, roller, masking tape, manila card)

sila-sila lah tgk pic before & after hasil penat lelah kami generally ngeee


pic before start painting works

my feature wall

end product yeay!

6 comments:

miss nona said...

warne ni cntik...
bunge tu pun comel je

Xora said...

bunga tu sgt comel ok! cantik cantik!

journey of a lady said...

tenkiu2...tp klu close up nmpak comot jugak :(

@ty_farEd said...

waaa...sudah siap cat biLik..sonok nyer..setel dah satu hal ek.. :) i wiken ni baru nak cat biLik panten..oowwwhh.. tu pon kaLo en tunang tak sibuk tuk menoLong...~sigh..

journey of a lady said...

ingat tips i klu u wat stencil tau. then jgn lupa calculate siap2 bape byk amount cat yg perlu sbb if u tny kat kedai hardware tu kompem dia suh beli byk..like my case i tny dia kata kena pakai 6 liter..padahal i da mention luas dinding..i balik surf paint calculator rupanye 1 liter cukup!amazingly mmg cukup.i add 5% air yet still ada balance sket2.fyi 1 liter nippon paint Rm25-30 depends on color u choose

Miss Byo said...

cantik color dinding suke...
sy pon ngah dok plan nak cat color bilik...
btw..i link u keh..exchange link skali..n i bg u award.sbb blog u best..