May 26, 2010

tudung nikah

i dont know if uols aware, sometime tok kadi dah janji nak nikahkan kite kat umah, but if suddenly clash with other pengantin, kemungkinan kena nikah at masjid..so i tanak take the risk, prepare sesiap majlis kt masjid...so kena la cari tudung yang sesuai...tadaaaaa

so i am still wondering type of tudung suit my face shape yg bsegi nih--??mari imagine..

adekah yang berawning tadah hujan itew...??

atau tudung syria ala faradhiba--Betul ke eja nama ini??sungguh aku xamik tau pasal dunia hiburan sgt dah errrkk!

atau tudung ala yuna?

ok..so far aku bekenan pic ni dr arma couture

tapi adakah si cantik ni tampak anggun dgn tudung itu sebab dia da sedia cantek??
used to wear this awning type masa g kurus pra perkahwinan dlu..nmpak muka over mature..pendek kata nampak tua la..heee

ataupon leh pakai inner tudung like this??

cantek jugak kan??tapi cantek sbb photo editing effect ke?

me tingin jugak nk pakai like this one...

credit to beautyandthebeads

tapi cane nak cover leher?baju nikah nanti xde turtleneck nye..nak la proper bile pakai tudung kan

ataupun pakai shawl yang bergemerlipan tuh with anak tudung syria??

adoyaii...mak da pening..nk tempah mana pon xtau lagi...
please share uols nye knowlegde

7 comments:

Reen Tart Nenas said...

saye pun suka tudung yg cam armacouture tu. tu la, org cantek pakai ape pun cantik. saye pun masih 50-50 nak pakai tudung ke x masa nikah... tp setakat nie kalau pakai tudung, saya hanya akan pakai tudung bawal n letak veil saje... sbb nak cover leher kan... yg tudung keras2 tu, xmo pakai, sbb susah nak kiss nanti... hehehe :)

journey of a lady said...

dear..i dpt tips klu pakai tudung awning tuh husband kite kiss on top of the tudung..bhagian ubun-ubun..xyah kis dahi.heee so kena inform si dia awal2

ElyaElmo said...

yang lasdt sekali tu lawa :)

journey of a lady said...

elya:kan2?
tp bukan time nikah kena ala2 gadis-ayu-cair-ati-mak mentua ker?ngeeee
tudung last tu cam ranggi sgt plak for this kind of occasion...

farahfatihah said...

dear, test la satu2, tgk mana yg suit ngn muka u

aziraarif said...

a ah...kiss kat atas tudung je kan..ade gak nampk pic yg kiss mcm tu

journey of a lady said...

i da try..i kena amik anak tudung ber-awning n pakai selendang...yey!!