September 20, 2010

katerer ipoh~pak brahim sg rokam

aku dulu ade jupa this katerer tny on menu & price mcm tuh..back in may or early june lepas..aku siap betau aku hny nk tanya arga tp pakcik ni kata xpe2 dia tulis siap2 dlm his log book.fine..sukati lah..

then aku jupa katerer yg lg best..so katerer2 yg aku penah jupa tny price & food testing sume tu aku anggap tak jd la kan since aku kata ape2 aku akan confirmkan & biasanya once confirm ko akan byar deposit la kan to secure the date.

tetiba this morning (lagi 6 ari aku nak kenduri ye) pakcik katering pak brahim call aku tny pasal kenduri..aku ckap la xjadi amek dgn dia..trus dia mara aku sbb kononnya menu kenduri dia dah boh dlm buku dia..aku kata la aku xbayar pape pon so nothing was confirmed la kan??aku kata aku jupa dia just nk tau arga etc..dia kata "oh klu centu jupa 10 org tny arga susa la" then dia bebel2 & hang up phone (sbenarnya aku nk hang up dlu mls nk dgr dia bebel tp pk dia org tua aku diam je).
dia xtau aku jupa katerer ada 2 lg selain dia xde pulak kecoh mara aku xcal balik kata xjadi..butik pelamin dekat 10 bijik gak aku survey arga xde plak derang cal mara..pelik aku
patut derang yg nk wat bisnes derang la folo up kan if really nk duit aku kn?bg aku selagi aku xconfirm pape means xde la bisnes deal nye..

lgpun ade ke logik kenduri lagi 6 ari aku xwat any payment dgn dia or cal dia balik to confirm everything ke tambah lauk ke, tnya pasal table cloth ke..anything la yg relate dgn catering issue kn?ngong...pastu mara orng..dlu ms aku dtg kemain baik lg bahasa..skang punye la tak beretika..itupon aku still cakap sorry..geram betul..nasib org tua..rosak kan mood aku je pg2 ni!

ke aku yg bersalah??

8 comments:

intan said...

hi.. ^_^
sy tgh cari2 katering yg best di ipoh ni..bleh bagi suggestion??

journey of a lady said...

Hi intan
bleh try lan katering. Aritu mkn sedap heehe
tudong saji pon ok. Rate lebih kurng je tp ikut selera u la

Anonymous said...

By coincident terserempak ngan blog you! Congrates for the wedding... BTW pak brahim tuh, OK org nyer... anak lelaki dia yg perangai macam org gila tuh. I pun pernah kene dgn mamat tuh. Lagi best, wedding my sister... dia boleh kasi serprah color lain lain! Buruk gile... bila I suruh tukar kasi color sama, dia tengking I kata "kalau perempuan tuh hormat sikit dgn org lelaki. Jgn la ingat tau cakap org puteh bagus sangat!"

Anonymous said...

lepas tuh... i punyer la marah.. I said FUCK YOU ASS HOLE!!! I'm your customer you should do as I said!

My brothers saw me gaduh jerit mencarut... terus dia lari tarik I keluar dewan, put me in a car and send me back to home :-)

So... yeah I'm glad you did not use Pak Brahim! Good for you :-) BTW their food sucks! Tak sedap langsung...

Anonymous said...

BTW don't put my name in your blog :-) If you want to find me, I'm on facebook: Yaz Yaacob

I can tell you more about that caterer :-)

journey of a lady said...

Yaz: could not find u in FB la.. but i yakin sangat yang call mara i tu pakcik ibrahim himself..like father like son..pak brahim tu ms i jupa survey harga dia mmg very ok. tp bile i xnak hire dia br la dia tunjuk his true color kot

Anonymous said...

sedap x lan catering tu.. puas hati x?

journey of a lady said...

anony..last time i tried lan katering mmg ok..but it was dec last year kot..& derang ni mmg xkonsisten i rs because b4 my wedding food dia not to the par but after wedding sgt ok lah pulak..guess u kena food testing jugak la b4 ur wedding